Written By genconline on 17 Temmuz 2014 Perşembe | Temmuz 17, 2014


TRT1'in yeni dizisi Diriliş Ertuğrul Gazi'nin baş rol oyuncusu kim oldu. Diriliş'in diğer oyuncuları kimler olacak. TRT1 Diriliş'in konusu vefragmanı haberin detayları burada. Türk tarihinin başlangıcı Diriliş.

TRT 1’de yayınlanacak “Diriliş-Ertuğrul”dizisinin başrol oyuncusu belli oldu. Dizide Ertuğrul Gazi’yi Engin Altan Düzyatan canlandıracak.

Yapımcılığını Tekden Film’in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ’ın yazdığı yeni Osmanlı dizisi “Diriliş-Ertuğrul”da Ertuğrul Gazi rolünü Engin Altan Düzyatan üstlendi. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş sürecini anlatacak dizide Düzyatan’a başrolde yabancı kökenli bir güzel eşlik edecek. Yakında TRT 1’de ekrana gelecek dizi, kanalın bugüne kadarki en yüksek bütçeli projesi olarak lanse ediliyor. Dizinin 2015 yılında Cannes Film Festivali’ne “onur konuğu” olarak katılacağı söyleniyor.

KURULUŞ HİKAYESİ DİZİ OLUYOR

Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş hikayesi TRT 1′de dizi oluyor. Osmanlı’nın kuruluş tohumlarını eken Ertuğrul Gazi’nin hayatını TRT için dizi yapıyor. Çekimleri devam eden dizi için iddialı bir bütçe ayrıldı. Diriliş Ertuğrul dizisi için Osmanlı öncesi dönemi yansıtan dev setler kurulurken, dizi için titiz bir çalışma yürütülüyor. Uzun zamandır üzerinde çalışılan Osmanlı’nın kuruluşunun öncesini anlatan Ertuğrul Gazi dizisinin fragman çekimleri de Tuz Gölü’nde yapıldı.

Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu hazırlayan önemli göç, sefer ve savaşların kahramanı olan ve Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in babası olan Ertuğrul Gazi’nin yaşamı ve kahramanlıkları, dizinin ana konusunu oluşturuyor. Başta Ertuğrul Gazi ve Hayme Ana rollerini oynayacak oyuncular olmak üzere oyuncu seçimleri büyük bir titizlikle yürütüldü.

ROBERT DE NİRO’YA TEKLİF GÖTÜRÜLMÜŞTÜ
Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu anlatan Ertuğrul Gazi dizisinde Mevlana rolü içindünyaca ünlü film yıldızı Robert De Niro’ya teklif götürülmüştü.

TRT 1′de yayınlanacak Ertuğrul Gazi dizisinin yapımcısı Özkan İpek, dizideki Mevlana rolü için 2 Oscarlı usta oyuncu De Niro’ya teklif götürdüğünü söyledi.

Şirketi Duka Film’in birçok bağımsız filmi Türkiye getirdiğini belirten İpek, Amerika’daki yapım şirketleriyle bağlantısını kullanarak De Niro’nun menajeriyle bağlantı kurup ve dizinin senaryosunu yolladı.

DE NİRO’NIN YEVMİYESİ 100 BİN DOLAR

Robert De Niro’nun günlük çekim ücretinin 100 bin dolar olduğunu öğrendiklerini belirten Özkan İpek, Mevlana’lı bölümün bir hafta sürmesi planlanan çekimleri için ünlü sanatçıya 700 bin dolar ödemeyi gözden çıkardı. 400 kişilik Kayı Boyu’ndan kurulan ve 600 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş öncesindeki sosyal yaşamı ve felsefesini konu edinecek olan dizide rol alacak yerli oyuncular için de ünlü isimlerle görüşmeler devam ediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Diriliş Ertuğrul 127. Bölüm

Dikkat

Recent Comments

Diriliş Ertuğrul Dizisi Son Bölüm İndir Online İzle HD | Diriliş Ertuğrul Gazi © 2014. All Rights Reserved. Template By Seocips.com
SEOCIPS Areasatu Adasenze Tempate Published By Kaizen Template